FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRÁCIA a OBNOVA na 1 rok
akcie nie je možné kombinovať
19 Počet zostávajúcich zliav

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Viac ako 100 000 spokojných používateľov

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

DPH v sieti - zmeny DPH v obchodovaní cez internet

DPH v sieti -  zmeny DPH v obchodovaní cez internet

Od nejakého času sa hovorí o zmenách v DPH pre online obchody navrhovaných Európskou komisiou. Tieto zmeny sa budú týkať najmä mikropodnikov, tzv. start-upov a malých a stredných podnikov, čo je dôležitejšie, zo zmien budú mať úžitok aj ich klienti.

Osada DPH - základnou zmenou je vyúčtovanie DPH - po zavedení zmien sa bude od podnikateľa vyžadovať, aby sa štvrťročne vysporiadal v krajnom štáte svojho medzinárodného obchodu, a nie ako doteraz v každej krajine, v ktorej sa transakcia uskutočnila. Účelom tohto riešenia je pomôcť podnikateľom ušetriť peniaze vynaložené na DPH v každej krajine jurisdikcie, ale tiež ušetriť na obsluhe daní vykonávaných za pomoci medzinárodných asistentov. Ďalším vylepšením bude internetová platforma špeciálne pripravená na obsluhu DPH. Dôležité je, že platforma bude podporavaná v rodnom jazyku podnikateľa.

Obmedzenie podvody s DPH - zmeny nastanú aj v súvislosti s podvodmi v oblasti DPH a podvodmi s tovarmi mimo Európskej únie v hodnote menej ako 22 EUR. Toto riešenie prispeje nielen k správnemu označeniu zahraničných zásielok a ich hodnote, ale tiež poskytne pohodlie zákazníkom, ktorí doteraz pri nákupe zahraničného tovaru stratili dodatočné colné poplatky atď.

Písaný zdanenie slovo - návrh zmeny DPH zahŕňa aj zmeny v zdaňovaní písaného slova, ale v jeho elektronickej podobe. Doteraz bola najnižšia DPH účtovaná v papierovej verzii kníh a všetkých časopisov. S novou zmenou by sa DPH znížila v prípade elektronických médií, t. j. zvukových a elektronických kníh. Takáto situácia by určite potešila nielen obchodníkov s knižnicami, ale aj veľa kníhkupcov.

Obchod vo Veľkej Británii - do navrhovaných zmein prichádza ešte jeden dôležitý aspekt. Podnikatelia, ktorí majú v pláne vykonávať činnosti spojené s internetovým obchodom vo Veľkej Británii, budú sa na nich vzťahovať nové nariadenia. Prvým je absencia povinnosti pobytu vo Veľkej Británii v prípade prevádzkovania online obchodu a druhým je rozsah pôsobnosti európskych právnych predpisov o zúčtovaní a platbe príjmov z DPH za služby a tovary predávaných v celej Európskej únii.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Predchádzajúci záznam Ďalší záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.