FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRÁCIA a OBNOVA na 1 rok
akcie nie je možné kombinovať
8 Počet zostávajúcich zliav

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Viac ako 100 000 spokojných používateľov

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

Cena za kus alebo celková cena?

Cena za kus alebo celková cena?

V prípade niektorých ponúk - najmä zásob, tovaru z konkurzov alebo prebytkov - dosť bežnou praxou je stanovenie ceny pre celý rozsah sortimentu. Je to jednoduchšie a pohodlnejšie riešenie - koniec koncov, ak stále predávame tovar ako celok, potom nemá zmysel stanovovať cenu za kus, všakže? No v podstane nie :-).

Cena za kus umožňuje kupujúcemu ľahko odhadnúť hodnotu tovaru.

Je oveľa ľahšie posúdiť, či je daný produkt atraktívny pre kupujúceho, a najmä pre jeho zákazníkov. Napokon kupovaý tovar vo veľkoobchode má cielene trafiť na maloobchodný trh, kde sa používajú iba ceny v takomto formáte.

Cena za kus je atraktívnejšia.

A to nielen preto, že je nižšia. Naše každodenné zvyky a návyky sú významné, ale najčastejšie sme v prvom rade spotrebitelia, aj keď sa profesionálne zaoberáme veľkoobchodným trhom.

Cena za kus sa ľahšie porovnáva.

Predtým, ako kupujúci rozhodne o konkrétnej ponuke, skontroluje tovar z rôznych zdrojov. Nemá zmysel mu brániť v tejto aktivite - cene, aj keď je významná, nie je jediným faktorom určujúcim kúpu danej zásoby.

Kedy teda používať cenu za celok?

V poslednej možnosti :-). Ak sa ponuka týka veľmi neštandardných výrobkov (výrobné linky, súpravy strojov), je opodstatnené uviesť cenu ako celok. V ostatných prípadoch je lepšie uviesť cenu za kus.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Predchádzajúci záznam Ďalší záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.