APRIL SAVINGS
-40%
REGISTRÁCIA a OBNOVA na 1 rok
akcie nie je možné kombinovať

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Viac ako 100 000 spokojných používateľov

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

Ako zabezpečiť vyššiu bezpečnosť veľkoobchodných transakcií?

Ako zabezpečiť vyššiu bezpečnosť veľkoobchodných transakcií?

Bezpečnosť transakcií je jedna z hlavných otázok, ktoré sa objavujú pri diskusiách o veľkoobchodnom predaji, dovoze a vývoze. Očakávania kupujúcich sa dajú najčastejšie porovnávať s očakávaniami, ktoré sú známe z trhu B2C - objednávka online, platba a čakanie na tovar. Ak sa niečo pokazí - nemám obavy, pretože transakcie zabezpečujú prevádzkovatelia platobných služieb.

Musíte si však uvedomiť, že veľkoobchod je iný. Priemerná hodnota transakcie je mnohokrát vyššia ako na maloobchodnom trhu. Okrem toho v odvetví B2B neexistujú žiadne ustanovenia na ochranu spotrebiteľa, pretože ... nemá žiadnych spotrebiteľov. Podstatou veľkoobchodného predaja nie je nákup pre vaše vlastné potreby, ale nákup s úmyslom ďalšieho predaja.

Ako teda zaistiť bezpečnosť transakcií?

Objednávanie vzoriek

Pri nákupe od výrobcov a distribútorov je zvyčajne možné kúpiť vzorky tovaru. Nejde o veľkú investíciu, ale umožňuje to predbežné posúdenie kvality produktu, jeho potenciálu ďalšieho predaja. Skutočne stojí zato sa opýtať na túto možnosť, najmä ak plánujete kúpiť veľké množstvo tovaru.

Osobný odber a kontrola tovaru

Veľká časť veľkoobchodného a B2B obchodu stále prebieha tvárou v tvár - vyplýva to hlavne kvôli vyššie uvedeným rozdielom v porovnaní s maloobchodom. Prehliadka výrobkov v sklade alebo showroome predajcu sa často vyhýba nedorozumeniam a pochybnostiam o ich stave a kvalite.

Akreditívy

Jedná sa o odporúčané riešenie najmä v oblasti zahraničného obchodu a dovozu. Transakciu zabezpečuje banka- cez správcu, ktorá sa stáva zmluvnou stranou obchodnej dohody. Zvyčajne sa zakladá na zmluve pripravenej stranami, ktorá jasne definuje povinnosti kupujúceho a predávajúceho. Dovozca uloží prostriedky v banke a vývozca ich dostane iba vtedy, ak splní podmienky zmluvy. Týmto, akreditív chráni obidve strany transakcie - dovozcu v prípade problémov s tovarom a jeho dodaním a vývozcu v prípade platobnej neschopnosti kupujúceho.

 

Vyššie uvedené metódy výrazne zvyšujú bezpečnosť dovozu a vývozu, ako aj veľkoobchodného predaju. Pri najbližšej transakcii je vhodné opýtať sa predajcu, ktorú z nich ponúka a používať ju.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Predchádzajúci záznam Ďalší záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.